Terug

HUIDIG PROJECT- BUITENSPEELTUIN MOEDER- / EN KINDCENTRUM MCL

Het volgende doel waar stichting Prins Max geld voor in wil zamelen is voor de realisatie van de buitenspeelplaats bij het moeder-/ en kindcentrum van het MCL. Op dit moment is er voor kinderen die zijn opgenomen op de kinderafdeling geen mogelijkheid om naar buiten. En dat terwijl dat juist zo prettig zou zijn. Niet alleen voor hun, maar ook voor hun broertjes en zusjes. Een plek waar ze kunnen rennen, lachen en mogen ontspannen. 

Uit eigen ervaring weet Greta Prins, voorzitter van de stichting, hoe fijn het is als een buitenspeelplaats aanwezig is.

De drive om mee te helpen aan het realiseren van de speeltuin wordt geput uit de eigen ervaringen van familie Prins.

'Pieter Anne moest voor zijn behandelingen met grote regelmaat naar het Prinses Maxima Centrum. Soms voor een dag, soms voor 4 dagen maar we zijn er ook eens 3 weken aaneengesloten geweest. Dan wordt het ziekenhuis je tweede thuis. Wat hebben wij veel gebruik gemaakt van de speeltuinen. Om dagboeken bij te schrijven, een kopje koffie te drinken of om even een ommetje te maken. Maar het fijnste van de speeltuinen was dat we daar juist als gezin samen konden zijn. Even de zorgen die er waren vergeten. We hebben daar samen kunnen lachen, bewegen en kunnen ontspannen. Wij wensen ook zo'n plek voor patiëntjes die in het MCL moeten verblijven. Maar ook juist voor hun ouders, broers & zussen!' - Ouders Pieter Anne

 

Voor het project is er door hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen een ontwerp gemaakt. Aangezien de kinderafdeling zich op de eerste etage bevindt is er een hellingbaan ontworpen. Deze is zowel lopend, met rolstoel als voor kinderen met bed vervoerd moeten worden toegankelijk. Er zijn allerlei klimtoelstellen verborgen, wat de hele hellingbaan tot een ware attractie maakt. Hier een aantal promo van het gemaakte ontwerp:

Promo BUITENSPEELPLAATS moeder-/ kindcentrum MCL

                                           DONEREN? SCAN DAN DEZE QR CODE!

 

HELP JIJ OOK MEE DIT PRACHTIGE ONTWERP TE REALISEREN?

 

Doneer! Scan de QR CODE of klik op de link boven aan de pagina! 

Je kunt ook zelf een actie starten en geld ophalen voor het goede doel! Vindt je het moeilijk dit te beginnen? Stuur ons dan een berichtje. Wij helpen je graag. 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom dit project en overige acties voor de stichting VOLG en LIKE ons op onze socials en je mist niets! (Instagram en Facebook). 

 

NB. Stichting Prins Max heeft bij de realisatie van dit project een nauwe samenwerking met de stichting Ons Ziekenhuis. Afhankelijk van de opbrengsten aan verworven fondsen en donaties wordt de uiteindelijke inrichting van de buitenspeelplaats bepaald.