Achtergrond Stichting Prins Max

Oprichting stichting Prins Max

In juni 2022 beleefde Prins Max een eerste succesvolle actie. Georganiseerd door Fryda en Johanna werd door het lopen van de Marathon van Sneek maar liefst €25.000,- opgehaald voor de kinderafdeling van het Medisch Centrum Leeuwarden. Er volgde al snel een tweede actie door een groep gedreven kinderverpleegkundigen, kinderartsen en vrienden van Prins Max. En zo werd in januari 2023 stichting Prins Max officieel opgericht. De aanleiding en motivatie achter de eerste acties en de oprichting van de stichting is Pieter Anne Prins, zoon van voorzitter Greta Prins. Op de leeftijd van 6 maanden werd er bij hem een hersentumor geconstateerd. Na een intensief traject van behandelingen met operaties, chemo’s en bestralingen keerde in februari 2023 de hersentumor terug. Helaas kunnen de artsen Pieter Anne geen behandeling meer bieden ter genezing.

Tijdens de periode van de intensieve behandeling is er door Pieter Anne en het hele gezin volop gebruik gemaakt van de faciliteiten binnen de ziekenhuizen. En die ervaringen hebben ertoe geleid dat zij iets willen betekenen voor andere kinderen en de gezinnen. Met de stichting kunnen zij de kinderen en gezinnen een helpende hand bieden. Stress en angst verminderen daar waar het kan. Als gezin hebben ook zij zoveel helpende handen aangereikt gekregen. Dat hebben zij als zo prettig ervaren, zo steunend! 


Boegbeeld: Pieter Anne Prins. 

Kennismaking Prins Max

Symbool voor de stichting staan de leeuw en de kolibrie. Zij hebben enige uitleg nodig.

Allereerst Prins Max. Dat is de kleurrijke kolibrie die staat afgebeeld op het logo. Klein, maar enorm krachtig. Het is een vogeltje met ongekende krachten en unieke talenten. In het traject van het ziek zijn van Pieter Anne was deze kolibrie genaamd Prins Max de postbode voor Pieter Anne en zijn broers. Prins Max kon, waar de broers zich ook zouden bevinden, hen elkaars kusjes, knuffels en wensen bezorgen. Maar tijdens het ziekteproces werd de kolibrie steeds krachtiger. Prins Max werd een verbinder en kwam symbool te staan voor elke handreiking aan de kinderen en de gezinnen die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Om het ook voor hen aangenamer te maken. Met minder stress en minder angst.

Prominent naast de kolibrie staat de leeuw afgebeeld. Daar waar het eigenlijk om draait. De leeuw staat symbool voor alle zieke kinderen. Pieter Anne is ook een leeuw. Zo klein, maar zo sterk, zo dapper, zo blij. Geïnspireerd door de Lion King, met het motto Hakuna Matata, oftewel geen zorgen voor de dag van morgen werd Pieter Anne voor het gezin een leeuw. Net als alle kinderen die op dit moment opgenomen zijn in het ziekenhuis. Elk hebben ze hun eigen leeuwenpad te bewandelen.

 Bestuur Prins Max

Er zijn zoveel kinderen die een leeuwenpad hebben te doorlopen. En wij als bestuur gaan ons voor de volle 100% inzetten om die leeuwen en de gezinnen erom heen een helpende hand te bieden. Stress en angst verminderen daar waar het kan. Wij zijn het bestuur van stichting Prins Max.

Ingrid Bouma, Tineke Hoekstra, Greta Prins en Wietske van der Weg.